València donarà 250€ per comprar bicis elèctriques

Noia amb bicicleta elèctrica

La Generalitat Valenciana ha anunciat que a partir de mes de juny hi haurà ajudes per comprar bicicletes . El President Ximo Puig ha explicat que la mobilitat “serà fonamental en l’escenari postpandèmia” i que cal “avançar en una nova realitat a les ciutats”. Són conscients que els vehicles individuals afavoreixen el distanciament social i que ara és el moment tant de facilitar l’accés com de redissenyar les ciutats per facilitar-ne l’ús.

Les ajudes són:

  • 250€ per a biciletes elèctriques fins a 1400€
  • 75€ per a les convencionals fins a 500€
  • 200€ per un kit d’electrificació fins a 200€
  • 150€ per a bicicletes de càrrega per portar-hi nens fins a 700€
  • 75€ per a patinets elèctrics fins a 400€
  • 300€ a empreses, administracions i entitats sense ànim de lucre per adquirir bicicletes de càrrega

Creació de carrils bici

El paquet de mesures anunciat inclou la creació de carrils bici per facilitar l’ús de la bicicleta. La idea és fer carrils bici provisionals que connectin municipis per garantir la seguretat en els desplaçaments diaris. Per això, ja han començat a coordinar els ajuntaments per fer actuacions conjuntes d’urbanisme tàctic provisional amb la intenció de passar a ser permanents.

L’Ajuntament de Catarroja ja ha finalitzat la creació d’un carril bici provisional a la Ronda Nord per 12.000€. Estaba previst pel 2021 peròla necessitat de distanciament social pel coronavirus ha fet que s’avancés la decisió. Ara l’ajuntament està en contacte amb municipis veïns per coordinar noves actuacions.

Suport al petit comerç

Les ajudes es gestionaran en els petits comerços de bicicletes adherits a la campanya i servirà també per reactivar l’economia del sector. El valor de la subvenció es descomptarà directament de la factura de compra i només caldrà omplir un formulari i demostrar ser resident a la Comunitat Valenciana. La inversió per aquesta finalitat és de 500.000€ i forma part de tot un paquet de mesures per canviar els hàbits de mobilitat dels valencians.

Pla de Foment d’ús de la Bicicleta

L’aportació econòmica forma part de les mesures favor de la bicicleta que ha presentat avui el President i que es gestionaran a través de l’Oficina Valenciana de la Bicicleta que s’acaba de crear. El primer que farà aquesta nov institució és crear un llistat de botigues adherides perquè els usuaris busquin el comerç que els interessi.

L’oficina té la intenció de ser permanent per coordinar totes les accions sobre mobilitat ciclista que es facin a la comunitat. La idea és posar d’acord les administracions amb responsabilitats en mobilitat,atendre les demandes dels usuaris, fomentar l´ús a tota la regió i fer de mediador entre els col.lectius afectats.

Altres mesures aprovades

València no només donarà 250€ per comprar bicicletes elèctriques sinó que ha aprovat un seguit de mesures destinades a un canvi molt més ampli. El pla inclou ajuts a projectes de logística urbana en bicicleta de petites empreses, administracions i entitats sense ànim de lucre amb diverses subvencions. Per ajudar a reduïr la contaminació han aprovat ajuts directes del 40% per adquirir tota mena de vehicles elèctrics, des de quadricicles lleguers i pesats a turismes i autobusos .

Així doncs, el govern de País Valencià es posa al capdavant de la política espanyola en el foment de la nova mobilitat que requereix la situació que ha creat el coronavirus.

Aldaia regala bicicletes per celebrar la Setmana de la Mobilitat
Dibuix guanyadaor de la Setmana de la Mobilitat a Aldaia.

Enguany, la setmana de la mobilitat es celebra del 16 al 22 de setembre. El poble valencià d'Aldaia regala bicicletes Llegeix-ne més

Madrid crea subvencions per a bicicletes elèctriques
Subvencions bicicleta elèctrica

La Comunidad de Madrid crea subvencions per a bicis elèctriques, patinets i ciclomotors. Per a les bicicletes el límit a Llegeix-ne més

Navarra dóna subvencions per la reparació de bicicletes
Mecànic reparant una bicicleta. Navarra subvenciona la reparació de bicicletes.

El govern de Navarra vol ajudar a que tornin a la circulació bicicletes en desús i sense manteniment. Amb la Llegeix-ne més

L’AMB activa subvencions per a bicicletes d’empresa
Ciclista al carril bici de l'avinguda meridiana. L'AMB subvenciona bicicletes d'empresa

El programa Biciempresa cedeix bicicletes a empreses perquè els treballadors les provin per anar als centres de treball.