Torna a fucionar l'eBicibox

El servei de bici pública elèctrica de la Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) reobre el servei el dia 15 d’Abril després d’una aturada d’un mes a causa del coronavirus. La mateixa setmana també es va suspendre el Bicing perquè les autoritats sanitàries van pensar que les bicicletes públiques són una font de contagis.

Ara, amb la tornada a la feina de treballadors no essencials des del dia 11 s’ha pensat que per evitar contagis la bicicleta és millor sistema de mobilitat que el transport públic.

Es compensarà als usuaris pel temps que ha estat fora de servei

 

Noves mesures de seguretat

L’AMB ha decidit reobrir el servei però amb condicions per als usuaris: serà obligatori fer servir els guants i només es pot fer servir per a desplaçaments autoritzats com anar a treballar o cuidar d’una persona dependent.

A més, demana als usuaris que toquin els mínims elements de la instal.lació i que mantinguin la distància de seguretat amb altres usuaris si coincideixen agafant o tornant la bici.

També recorda la necessitat de tapar-se amb el colze si estornuden i rentar-se bé les mans i rentar la tarjeta després de l´ús de la bici.

L’Oficina d’Atenció al Client seguirà tancada fins que millori la situació

 

Campanya informativa sobre mobilitat

Amb la tornada a l’activitat i la previsible obertura gradual de sectors econòmics s’ha llençat una campanya informativa a favor de moure’s a peu o en bici. Com molts governs del món, a l’AMB saben que hi haurà un rebuig al transport públic i no és viable que tothom es mogui en cotxe. Un dels tres reclams de la campanya “Mou-te de manera segura per protegir-te a tu i als altres” és “Sempre que puguis, mou-te a peu o en bicicleta”. Els altres dos missatges es refereixen a no fer servir el transport públic en hora punta i l’altre és per recordar que és obligatori fer servir guants i mascareta a tots els transports.

Un any de servei de l’eBicibox

El servei de bicicleta elèctrica compartida es va posar en marxa el Febrer del 2019 a 11 municipis del sud de Barcelona: Castelldefels, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, l’Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern i Viladecans.

L’ eBicibox costa 30€ l’any més una petita tarifa segons el temps d’ús de la bici a partir dels 30 minuts. El sistema es complementa amb els aparcaments segurs i gratuïts Bicibox on s’hi pot aparcar la bici una estona mentre es fan gestions.

Més informació: eBicibox