Segovia és la ciutat amb menys carril bici: només 700 metres

Totes les ciutats espanyoles intenten apropar-se als models europeus de mobilitat. Totes menys Segovia que porta 10 anys sense fer cap carril bici i s’ha estancat en els 700 metres.

Segovia és una ciutat de 50.000 habitants amb un casc antic ple de carrers estrets amb llambordes. Tota la zona del centre està limitada a 20 km/h i és fàcil circular-hi en bici. Fora d’aquí la infraestructura ciclista és quasi inexistent: tenen 700 metres de carrils bici de fa 10 anys i 3 quilòmetres de carrers 30.

El col.lectiu Bicicla porta 8 anys reclamant millores a l’ajuntament. Només han aconseguit promeses i excuses. Però segueixen amb 3 carrils bici.

Al 2010 es va fer un carril bici de 345 metres al parc del Santo Ángel de la Guarda. Aquest enllaça amb el de l’avinguda Padre Claret. L’altre carril bici és un petit tram paral.lel a la carretera de sortida coneguda com “la de la Granja”.

L’any 2010 es va presentar un pla de mobilitat que incloïa una anella ciclista que encara no s’ha fet. L’any 2018 l’excusa va ser que no hi havia pressupost per pintura. Dos anys després encara no s’ha fet res.

El president de l’associació, Roberto Segovia, diu a elnortedecastilla.es que la situació no ha canviat gens en els últims anys perquè no hi ha voluntat política. No s’ha complert cap compromís més enllà d’alguns carrers 30 amb el dibuix d’una bici al terra.

Ells segueixen pressionant amb actes com una marxa ciclista per provar el que hauria de ser l’anella ciclista de la ciutat. La proposta és que hi hagi trams exclusiu per bici i altres compartit amb els cotxes. En total, serien uns tres quilòmetres. La resposta de l’ajuntament és satisfactòria com sempre. Però no fa res.

ciclistes a Segovia

Augment de l’ús de la bici

Com a la resta del món, la bici cada cop té més ús a Segovia. De sempre ha tingut un ús esportiu a la zona perquè les carreteres de Castella conviden a fer quilòmetres. El que no hi ha és gaire cultura de desplaçaments urbans en bicicleta. I l’ajuntament no ajuda.

L’excusa és que la ciutat té desnivells, terres empedrats i unes temperatures extremes a l’hivern. Pels nois de Bicicla això només són excuses perquè no és gaire diferent del que passa per Europa.

A Segovia es fa la “Carrera del Pavo”

Segovia acull la cursa ciclista més original del món. Cada dia de Nadal es fa la Carrera del Pavo. La d’aquest 2020 serà la número 85 de la història.

La prova consisteix en llançar-se per una pendent i fer la pujada que ve a continuació. En total només és un quilòmetre. El que la fa tant especial és que no es pot pedalar. Els esportistes han de fer servir la força dels braços i la seva habilitat per arribar al final.

La Carrera del Pavo de Segovia converteix el matí del dia de Nadal en un dia encara més especial. La gent surt al carrer a veure l’espectacle i formen un passadís per on han de passar els atletes. La tradició es completa amb l’entrega d’un gall d’indi al guanyador, un ànec al segon i un pollastre al tercer.

Amb gent així no és just que l’ajuntament no s’hi esforci més per facilitar la vida als ciclistes urbans.

Us deixem un fantàstic vídeo perquè gaudiu de la cursa ciclista més original del món. Gaudiu-la!

[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici al Carrer Aribau
carril bici del carrer Valencia de Barcelona

Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau El PSC descarta que es faci Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat
Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L'any 2018 l'Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat. Recomana anar per la Gran Via.