Santa Coloma impulsa la ciclologística

Santa Coloma de Gramenet i set municipis més crearan serveis municipals de cilologística gràcies a una subvenció de l’AMB. El projecte inclou la construcció de centres de distribució i l’adquisició de bicicletes de càrrega. El procés estarà gestionat per un operador relacionat amb l’economia social.

La base d’operacions estarà a a zona de Can Zam i el servei començarà amb entre tres i cinc vehicles. El sistema busca reduïr les entregues de paqueteria en furgonetes per la ciutat. Hi ha estudis que conclouen que el 25% de les entregues a les ciutats es podrien fer en bicicletes de càrrega.

Subvenció de 600.000€ de l’AMB

L’AMB va crear una subvenció dotada de 600.000€ perquè els municipis apostessin per aquest sistema. Santa Coloma i sis ciutats més s’hi van adherir (Cerdanyola, Cornellà, Esplugues, Sant Cugat i Sant Joan Despí). El pressupost no s’ha adjudicat completament i els 100.000€ que han sobrat es repartiran entre els municipis que han presentat projecte.

El sistema consisteix en que les furgonetes deixen els paquets al centre logístic municipal i des d’allà es porta a casa del client final en bicicleta. El sistema inclourà bicicletes amb refrigeració per portar producte fresc.

Bicicleta de càrrega. Ciclologística.
Bicicleta de càrrega

Nou tram de carril bici a Santa Coloma

El passat mes de març es va obrir el carril bici a la Rambla Fondo per completar la connexió amb Badalona. Aquesta infraestructura forma part del projecte “Bicivia” de l’AMB per dotar de carrils bici els municipis de l’Àrea Metropolitana.

Santa Coloma i l’AMB porten anys treballant per dotar la ciutat de carrils bici per fer possible travessar-la des de Barcelona cap a Badalona i de Sant Adrià cap a Montcada. La Bicivia 5 ,també finançada per l’AMB, ja és una realitat des del pont de Santa Coloma fins al límit amb Badalona on encara no s’ha fet res.

Carril bici a Santa Coloma
Lituània augmenta les subvencions per canviar cotxes per bicicletes
Ciclistes a Vilnius . Lituània subvenciona el canvi de cotxe per bicicleta elèctrica

Lituània ha posat 5 milions en subvencions per canviar cotxes vells per bicicletes elèctriques o mecàniques, patinets i ciclomotors.

Madrid crea subvencions per a bicicletes elèctriques
Subvencions bicicleta elèctrica

La Comunidad de Madrid crea subvencions per a bicis elèctriques, patinets i ciclomotors. Per a les bicicletes el límit a Llegeix-ne més

Navarra dóna subvencions per la reparació de bicicletes
Mecànic reparant una bicicleta. Navarra subvenciona la reparació de bicicletes.

El govern de Navarra vol ajudar a que tornin a la circulació bicicletes en desús i sense manteniment. Amb la Llegeix-ne més

L’AMB activa subvencions per a bicicletes d’empresa
Ciclista al carril bici de l'avinguda meridiana. L'AMB subvenciona bicicletes d'empresa

El programa Biciempresa cedeix bicicletes a empreses perquè els treballadors les provin per anar als centres de treball.