Una plataforma reclama un carril bici a la Via Augusta

No hi haurà carril bici Via Augusta

Veïns i entitats han creat la Plataforma Bici Augusta per reclamar un carril bici a la Via Augusta entre la Diagonal i la plaça Borràs de Sarrià.

LA Via Augusta és com una autopista al mig de la ciutat.  És d’aquells carrers perillosos per anr-hi en bici i col.labora en l’aïllament ciclista entre la part alta i la baixa de la ciutat. De fet, no hi ha manera d’arribar a la part alta per cap altre carril bici.

Fa 12 anys el districte va fer el projecte de carril bici i en fa 6 el va reprendre. Però mai es va dur a terme. Ara a petició d’ERC el districte reclamarà a l’Ajuntament que hi torni.

 

Via Augusta a la Plaça de Gala placídia
Via Augusta a la Plaça de Gala placídia

Els precedents

El projecte es va dissenyar l’any 2008, es va reprendre el 2016 i forma part del pla ciclista de la ciutat aprovat el 2014 que s’hauria d’haver fet abans de 2018.

Segons la regidora de districte de l’any 2008, el carril bici podria donar servei a les 50.000 persones que cada dia van als centres educatius del voltant de la Via Augusta.

El cap de setmana serviria per connectar la ciutat amb Collserola on molts barcelonins hi pugen amb la bici. Per aquest motiu, en el manifest de la plataforma reclamen que es connecti Sarrià amb les Planes per la via de servei dels Túnels de Vallvidrera.


Atès que no s’ha fet res, a finals de 2019 el districte de Sarrià-Sant Gervasi va aprovar a petició d’ERC reprendre el projecte amb l’aprovació de tots, excepte Ciudadanos i el PP.

Noticies per anunciar el carril bici de la via augusta els anys 2008 i 2016. Com que no s'ha ara fet neix una plataforma per reclamar un carril bici a la Via Augusta.
Noticies per anunciar el carril bici de la via augusta els anys 2008 i 2016.

La Plataforma Bici Augusta


Per presionar l’Ajuntament unes dotze entitats del barri han fet néixer la Plataforma Bici Augusta.


La plataforma ha creat el perfil de Twitter @AugustaBici i una web des d’on es pot seguir la seva reivindicació i estar alerta de les seves accions. La primera acció que faran és una pedalada el dia 19 d’abril (s’hi pot anar a peu o en patinet). Demanen que s’hi afegeixi tothom que vulgui un canvi a la Via Augusta.

 

Mapa amb el recorregut Via Augusta
Recorregut Via Augusta

Motius pel carril bici

Des de la Plataforma es recorda que a l’entorn de la Via Augusta hi ha una de les concentracions del món més alta de centres educatius i disposa de molts centres sanitaris. Per això, no és el més adequat tenir sis carrils pels cotxes que són una font de contaminació i soroll que supera tots els límits permesos.

Aprofiten la reivindicació per reclamar una reurbanització total per crear zones verdes a les voreres i donar prioritat al transport públic.

Aquesta remodelació no seria només en benefici de la salut i la tranquil.litat dels veïns de la zona. Tota la ciutat se’n beneficiaria perquè seria més fàcil accedir en bici del centre a la zona alta i al revés.

Més informació a : https://plataformabiciaugusta.art.blog/

L’Ajuntament diu ara que no hi haurà carril bici a la Via Augusta
Carril bici Via Augusta

El passat dimarts dia 11 al Consell de Barri de Sarrià va quedar clar que no hi haurà carril bici Llegeix-ne més

Ja funciona el carril bici de Via Augusta
Ciclista al carril bici de Via Augusta

Els ciclistes ja fan servir el carril bici de la Via Augusta entre Diagonal i Riera de Cassoles.

Acció sorpresa per reclamar un carril bici a la Via Augusta (21 de juny)
Cartell de promoció de l'acció reivindicativa de la Plataforma Bici Augusta

La Plataforma Via Augusta crida a sortir el carrer diumenge 21 de juny.

Pedalada per reclamar un carril bici a la Via Augusta (19-4-2020)

Les entitats aplegades sota el nom "Plataforma bici Augusta" convoquen una pedalada el dia 19 d'Abril per reclamar un carril Llegeix-ne més