No hi haurà carril bici al Carrer Aribau

carril bici del carrer Valencia de Barcelona
Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau

El PSC descarta que es faci un carril bici al Carrer Aribau entre la Diagonal i la Gran Via. La idea va sorgir d’un veí que la va proposar al projecte de pressupostos participatius de l’Ajuntament.

Des de l’àrea de Mobilitat, que controla el PSC, es va rebutjar el projecte per inviable i no es va portar a votació per parts dels veïns de l’Esquerra de l’Eixample. Aquest fet va causar una forta discussió entre regidor del districte, Jordi Martí, i la regidora de Mobilitat, Rosa Alarcón.

Un carril bici a Aribau com el del Carrer València

La proposta del veí era que es fes un carril bici al Carrer Aribau com el que s’ha fet al Carrer València, Aragó o Pau Claris: un carril bici ample, ràpid i d’una direcció. L’argument del veí és que a la zona hi falta un carril bici amb aquestes característiques.

Al barri hi ha tres carrils bici en carrers verticals (Urgell, Calabria i Enrique Granados) però són de doble direcció. A la Dreta de l’Eixample hi ha més opcions per baixar i aquest veí volia equilibrar el barri i fer que el Carrer Aribau deixi de ser una autopista urbana.

Enfrontament entre PSC i Comuns pel carril bici

El fet que el departament de Mobilitat descartés debatre la proposta i proposar-la per votar als veïns va provocar una discussió entre Jordi Martí i Rosa Alarcón. Fons municipals que han parlat amb Metropoli Abierta parlen d’un enfrontament important entre els dos socis de govern.

El resultat és que el carril bici d’Aribau de moment no es farà.

[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat
Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L'any 2018 l'Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat. Recomana anar per la Gran Via.

L’Ajuntament diu ara que no hi haurà carril bici a la Via Augusta
Carril bici Via Augusta

El passat dimarts dia 11 al Consell de Barri de Sarrià va quedar clar que no hi haurà carril bici Llegeix-ne més