No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat

Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L’any 2018 l’Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat dins d’un lot de 60 quilòmetres. La majoria no s’han fet. Ara recomana anar per la Gran Via.

El PCB 2018 pretenia arribar als 300 quilòmetres de carril bici a Barcelona. Dos anys després només n’hi ha 250.

La notícia ha sigut una sorpresa pel col.lectiu ciclista que ho donava per fet: el carril bici estava planificat i ara que es reforma el carrer era el moment de fer-lo. La indignació a les xarxes no ha trigat a arribar:

Més vorera, menys cotxes però sense carril bici

La reforma de la Ronda Universitat treu dos carrils al trànsit privat i deixa els dos pel transport públic i un d’aparcament. L’espai que es guanya es destina al vianant.

Qui està satisfet és el col.lectiu @SOSrondaUNI que agrupa comerciants i veïns. Volien més espai pel vianant i treure les parades d’autobusos interurbans. Han aconseguit els seus objectius i el carril bici no era un d’ells.

Dues vegades postposat

El carril bici de la Ronda Universitat s’ha planejat dues vegades. Es va anunciar la licitació l’any 2018 dins d’un paquet de 60 quilòmetres que no s’han fet.

No obstant, l’any 2013 també es va incloure en el Pla de Mobilitat Urbana (PMU) on hi sortien els carrils bici que havien d’estar fets l’any 2018. Dos anys després, el nou ajuntament de Els Comuns va fer servir el mapa de Trias per dir que arribarien als 300 quilòmetres.

Dos anys després Barcelona té 250 quilòmetres i no hi ha carril bici a la Ronda Universitat.

[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici al Carrer Aribau
carril bici del carrer Valencia de Barcelona

Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau El PSC descarta que es faci Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

L’Ajuntament diu ara que no hi haurà carril bici a la Via Augusta
Carril bici Via Augusta

El passat dimarts dia 11 al Consell de Barri de Sarrià va quedar clar que no hi haurà carril bici Llegeix-ne més