MOMA Trekking PRO 28″: urbana i esportiva

Moma Trekking PRO
Model d’home de la Moma Trekking PRO 28″

La MOMA Trekking PRO 28″ es la gama alta de la marca de bicicletes de Barcelona.

Com el seu nom indica, és una bici de roda gran de 28 polzades. Es una bicicleta urbana perquè ni és de passeig, ni de muntanya ni de carretera. Tot i això, ens pot servir per sortir per camins de terra i per camins asfaltats.

Quan es parla de bicicletes híbrides o de trekking el que trobem són bicicletes molt polivalents amb usos molt variats que sempre donen bons resultats.

Versions i talles de la Trekking PRO

La bicicleta es presenta en model de dona (W)  i d’home (M). La de dona només té disponible una talla única per a persones d’alçada entre 1.65m i 1,90m. La d’home té dues talles per cobrir alçades entre 1,65m i 2m.

La diferenciació entre home i dona la fan els fabricants per distingir entre les bicicletes amb barra alta o baixa. Per comoditat a ciutat sempre és millor la de barra baixa perquè no condicionarà tant la roba a portar.

Moma Trekking PRO W 28"
Versió de “dona” de la Trekking Pro amb la barra baixa

Components

La MOMA Trekking PRO ve equipada amb frens i canvi de gama mitjana/baixa. Pel preu que té és el que correspon però no és cap problema: són components robustos pensats per durar. No tenen la precisió dels elements de gamma alta però tampoc requereixen un manteniment tant acurat.

Les manetes del canvi són els pulsadors Shimano ST-EF60 que donen molt bon resultat i són molt còmodes. El canvi és el TZ-50 de la mateixa marca equipat amb 21 velocitats. Amb 21 possibles combinacions no tindrem cap problema per moure’ns per una ciutat com Barcelona.

Bons frens i suspensió correcte

Aquesta MOMA ve  equipada amb frens de disc hidràulic de la marca Zoom. És un bon detall que aporta molta seguretat i que normalment es reserva a bicicletes molt més cares.

La forquilla davantera porta una suspensió de molla molt bàsica que és suficient pel que es necessita a ciutat. Les bicis de muntanya porten suspensions hidràuliques perquè ho necessiten. El que també necessiten aquestes suspensions és un manteniment que amb aquesta bici ens estalviarem.

Complements urbans

A primera vista ja es veu que és un bicicleta ideal pel dia a dia a la ciutat però també apta per rutes o per escapades a un càmping o a un poble.

Ve equipada amb llums, timbre, parafang i portaobjectes al darrera. No caldrà comprar res més perquè ja té tot el necessari sigui quina sigui la nostra intenció.

Característiques

  • Pes 12 kg
  • Quadre d’alumini 7005
  • Rodes de 28″ (700)
  • Canvi Shumano TZ-50 de 21 velocitats
  • Pulsadors Shimano ST-EF60
  • Suspensió al davant
  • Frens de disc hidràulics ZOOM
  • Parafangs
  • Llums
  • Portaobjectes al darrera (màxim 10kg)

Bicicleta ràpida

Per ser una bici híbrida té un pes molt ajustat que no arriba a 12 kg. Amb les rodes de 28″ com les de les bicis de carretera es poden aconseguir bones velocitats amb poc esforç.

Una bici aixi mai arribarà al nivell d’una bicicleta pensada per la velocitat però a canvi ens dona l’estabilitat d’unes rodes més amples i la comoditat de la suspensió.

Com que tampoc és una bicicleta de passeig la postura és més forçada però sense arribar a ser aerodinàmica com les de carretera.

Com qualsevol bicicleta híbrida es queda en un entremig molt interessant que funciona bé en qualsevol terreny sense destacar en cap.

 

Ducati MG20 és la bici elèctrica urbana de magnesi

Ducati encara no fa motos elèctriques però té una gamma de bicicletes elèctriques de muntanya i ciutat. Ducati Urban e-Mobility Llegeix-ne més

Coneix la bici plegable amb rodes plegables, la Tuck Bike
Bicicleta plegable Tuck Bike

Un noi d'Auckland (EEUU) reinventa la roda amb una bici plegable amb rodes plegables.

La bicicleta de dues places amb amic invisble…
Lohner Stroller amb dos passatgers

La Lohner Stroler és una bicicleta elèctrica per a dues persones amb aspecte de moto clàssica.

La Legend Monza és la bici elèctrica de 20″ de gamma alta

Costa el doble que la MOMA ebike 20.2 però el preu està justificat: l'excel.lència es paga.

Deixa un comentari