L’Ajuntament diu ara que no hi haurà carril bici a la Via Augusta

Carril bici Via Augusta

El passat dimarts dia 11 al Consell de Barri de Sarrià va quedar clar que no hi haurà carril bici a la Via Augusta. La decisió arriba mesos després de que tant Albert Batlle com Janet Sanz ho donessin per fet.

El mes de juny es va inaugurar el primer tram de 500 metres entre l’Avinguda Diagonal i l’Avinguda Riera de Cassoles, a l’alçada del Carrer Laforja. En aquell moment, el regidor de Sarrià Albert Batlle va dir que l’obra era “un camí de no retorn”.

Canvi d’opinió sobre el carril bici de Via Augusta

En el Consell de Barri del dia 11 el mateix Albert Batlle va explicar que “un dia o altre” s’haurà de fer però no ara. Al.lega “dificultats pressupostàries” per la “incertesa del moment”.

El conseller de BComú Llorenç Sena va explicar que és un projecte molt complex perquè son més de tres quilòmetres de carril bici. Es va excusar perquè costa molta coordinar els interessos dels ciclistes, dels cotxes i dels autobusos.

El tram de carril bici fins a Plaça Molina

La tinent d’Urbanisme de l’Ajuntament, Janet Sanz, va dir al juny que al juliol estaria fet el tram fins a la Plaça Molina. Som a desembre i no s’ha fet.

En el Consell de Barri tant Albert Batlle com Llorenç Sena van confirmar que s’està treballant en el petit tram de 200 metres que falten.

Decepció de la Plataforma BiciAugusta

La reacció de la Plataforma BiciAugusta no s’ha fet esperar. Qualifiquen d’excusa el tema pressupostari i acusen el districte d’incomplir l’acord de principis d’any.

Sense data per tornar al projecte, a la Plataforma Via Augusta només li queda seguir reivindicant per aconseguir que la Via Augusta deixi de ser una autopista al mig de la ciutat. No han pensat deixar de reivindicar que el carril bici arribi fins a la Plaça Borràs.

No hi haurà carril bici Via Augusta

La Plataforma BiciAugusta va néixer a principis d’any arran de la petició d’ERC de tornar a posar sobre la taula el projecte de carril bici a la Via Augusta. En els últims 10 anys l’Ajuntament ha presentat dues vegades el projecte però mai s’ha arribat a fer.

Al gener el plenari del districte es va comprometre a demanar a l’Ajuntament que fes el carril bici. Veïns, entintats, AMPAS, associacions de veïns es van unir sota a la plataforma per fer pressió.

Gairebé un any després el projecte torna al calaix i caldrà esperar com a mínim fins al proper mandat a que es torni a posar sobre la taula.

Ja funciona el carril bici de Via Augusta
Ciclista al carril bici de Via Augusta

Els ciclistes ja fan servir el carril bici de la Via Augusta entre Diagonal i Riera de Cassoles.

Acció sorpresa per reclamar un carril bici a la Via Augusta (21 de juny)
Cartell de promoció de l'acció reivindicativa de la Plataforma Bici Augusta

La Plataforma Via Augusta crida a sortir el carrer diumenge 21 de juny.

Pedalada per reclamar un carril bici a la Via Augusta (19-4-2020)

Les entitats aplegades sota el nom "Plataforma bici Augusta" convoquen una pedalada el dia 19 d'Abril per reclamar un carril Llegeix-ne més

Una plataforma reclama un carril bici a la Via Augusta
No hi haurà carril bici Via Augusta

La Plataforma Via Augusta s'ha creat per aconseguir un carril entre la Diagonal i la Plaça Borras de Sarrià.