La Generalitat farà un carril bici a la C-31

També ampliaran voreres, reduiran l’amplada dels carrils, faran nous passos per a vianants i una nova rotonda.

La idea és integrar la carretera a la trama urbana del poble i convertir-la en una via pacificada.

Fa anys que veïns i ajuntament demanen una solució a la zona perquè la carretera és un perill i divideix el poble. Els habitants han de creuar contínuament la carretera per fer la seva vida diària.

Aquest tram és un punt negre on hi ha hagut molts atropellaments. Cada dia hi passen uns 20.000 a gran velocitat i molts vianants creuen per on no toca perquè no hi ha prou passos senyalitzats.

Per arreglar-ho, es reduïra l’amplada dels carrils per fer baixar la velocitat, es posaran nous passos de vianants i durant un quilòmetre hi haurà un parterre al mig per evitar que ningú creui per on no toca. Les obres començaran a finals de 2020 i es preveu que durin uns sis mesos.

mapa c31amb tram de carril bici marcat
Tram de la c-31 on es farà el nou carril bici

Nou carril bici

Amb la reforma es farà un carril bici de dos quilòmetres. Serà bidireccional i de dos metres d’amplada.

La nova vorera per vianants també farà dos metres.

Mobilització veïnal

Fa tres anys que la Generalitat va presentar el projecte després d’anys de que veïns i ajuntament demanessin una solució.

L’any 2017 es va presentar un projecte però per diversos problemes es va posposar i no se n’ha tornat a dir res fins ara. Durant aquest temps els atropellaments han augmentat fins al punt que els veïns es van manifestar a principis d’any.

Ara, el Departament de Territori anuncia que a finals d’any comencen les obres molt esperades al poble. Si no hi ha cap problema en sis mesos la carretera serà un carrer més segur per la gent del poble.

A més de seguretat, guanyaran un carril bici que pot ser l’inici d’una connexió ciclista amb els pobles del voltant.