La bicicleta al transport públic de Barcelona

La bicicleta al transport públic de Barcelona

Bicicleta al metro de Barceona
Bicicleta el Metro de Barcelona (foto de fabricewoerner a Flikr)

Molts trajectes per la ciutat no es poden fer perquè hi ha massa distància o massa desnivell. Combinar la bici amb el transport públic pot ser molt bona opció habitual però també si ens enxampa la pluja. També pot ser útil utilitzar-lo si tenim un avaria per poder arribar al nostre destí.

La bicicleta al transport públic també pot ser molt útil per arribar a zones de passeig. Des del centre de la ciutat podem arribar al parc del Delta del Llobregat o a la llera del Besòs. Aquestes dues zones són molt agradables per passejar-hi però si vivim al centre pot fer respecte arribar-hi en la mateixa bici.

A Barcelona i rodalies no és fàcil moure’s en transport públic amb la bici. Amb una bicicleta plegable no hi ha problema a cap transport perquè es considera un objecte. Amb una bicicleta normal les coses canvien:

Metro de Barcelona

Està prohibida bicicleta de 7 del matí a 9:30 i de 17h a 20:30. A la resta d’hores, els caps de setmana i durant els mesos de juliol i agost s’hi pot portar la bici sempre que no molesti i estigui a l’espai reservat.

Trens de RENFE i FGC

La bicicleta està permesa a tots els horaris sempre que no hi hagi alta ocupació. Tots els trens de FGC i alguns de RENFE disposen d’espai per portar bicicletes. En ambdues empreses els empleats poden negar l’accés si hi ha una alta ocupació que posi en perill la comoditat i seguretat dels altres usuaris.

Serveis a la bici a FGC

A totes les estaciones d’FGC hi ha aparcament de bicicletes (no vigilat) i algunes disposen d’un Punt-Bici del RACC amb eines per fer petites reparacions.

Autobusos urbans

Cap autobús urbà accepta bicicletes.

A altres ciutats del món, com Vancouver o Quito, disposen d’autobusos amb portabicis on es pot portar la bici sense cap cost afegit pel viatger.

Autobús de Vancouver (Foto de Roland Tangaoa Flickr)

 

Últimes notícies