La bicicleta al transport públic de Barcelona

Molts trajectes per la ciutat no es poden fer perquè hi ha massa distància o massa desnivell. Combinar la bici amb el transport públic pot ser molt bona opció habitual però també si ens enxampa la pluja. També pot ser útil utilitzar-lo si tenim un avaria per poder arribar al nostre destí.

La bicicleta al transport públic també pot ser molt útil per arribar a zones de passeig. Des del centre de la ciutat podem arribar al parc del Delta del Llobregat o a la llera del Besòs. Aquestes dues zones són molt agradables per passejar-hi però si vivim al centre pot fer respecte arribar-hi en la mateixa bici.

A Barcelona i rodalies no és fàcil moure’s en transport públic amb la bici. Amb una bicicleta plegable no hi ha problema a cap transport perquè es considera un objecte. Amb una bicicleta normal les coses canvien:

Metro de Barcelona

Està prohibida bicicleta de 7 del matí a 9:30 i de 17h a 20:30. A la resta d’hores, els caps de setmana i durant els mesos de juliol i agost s’hi pot portar la bici sempre que no molesti i estigui a l’espai reservat.

Bicicleta al metro de Barcelona. Transport públic
Foto: Barcelonaenbici.cat

Trens de RENFE i FGC

La bicicleta està permesa a tots els horaris sempre que no hi hagi alta ocupació. Tots els trens de FGC i alguns de RENFE disposen d’espai per portar bicicletes. En ambdues empreses els empleats poden negar l’accés si hi ha una alta ocupació que posi en perill la comoditat i seguretat dels altres usuaris.

Serveis a la bici a FGC

A totes les estaciones d’FGC hi ha aparcament de bicicletes (no vigilat) i algunes disposen d’un Punt-Bici del RACC amb eines per fer petites reparacions.

Autobusos urbans

Cap autobús urbà accepta bicicletes.

A altres ciutats del món, com Vancouver o Quito, disposen d’autobusos amb portabicis on es pot portar la bici sense cap cost afegit pel viatger.

Autobús de Vancouver amb portabicis
Autobús de Vancouver amb portabicis. Foto de Roland Tangaoa Flickr
Tres punts de Barcelona on la bici no té preferència sobre el cotxe
Cedeixi el pas a carril bici de Barcelona

El codi de circulació és molt clar: els cotes han de cedir el pas a la bici al carril bici. Llegeix-ne més

Els senyals de trànsit que has de conèixer per anar en bicicleta

Per anar en bici no passem un examen però hem de saber el significat dels senyals per actuar correctament.

Normativa del carril bici a Barcelona
Noia en un carril bici de Barcelona

Coneix aquí la normativa que regula el carril bici de Barcelona: evita infraccions, multes i discusions.

Les multes a la bici a Barcelona
Mossos multant a un ciclista

La bicicleta és un vehicle que ha de seguir les normes del Codi de Circulació però també l'Ordenança pròpia de Llegeix-ne més

Deixa un comentari