El millor carril bici de la Mediterrània el té Turquia

Carril bici de Turquia davant del mar

Només fa 26 quilòmetres però la perfecció del disseny i la bellesa del paisatge ha sorprès.

Turquía no és famosa per ser un país amb molta tradició ciclista ni té grans infraestructures per la bicicleta. Amb aquesta infraestructura ha sorprès al món.

El carril bici va paral.lel a la carretera que hi ha entre el mar i la muntanya. Es troba a la província de Hatay, entre les localitats de Samandağ i Arsuz.

Els mitjans locals parlen del carril bici “més llarg del món” i es mostren orgullosos d’aquesta fita de Turquía a favor de la bici.

😎 COOL STUFF

A new 26-kilometer bike route along Turkey’s Mediterranean coast offers athletes and enthusiasts a unique experience. pic.twitter.com/2qR4dEYapG

— Turkey Info (@TurkeyInfo) August 7, 2020

Encara poc respecte a la bici

Tot i els esforços del govern, l’actitud dels conductors encara és molt dolenta.

Segons testimonis que recull el diari Daylisabah hi falta senyalització i vigilància contra els cotxes que ocupen el carril. Segons diuen, on no hi ha carril bici és una temeritat anar en bici.

vista aerea del carril bici
Vista aèrea del carril bici.

Orgull nacional

L’any 2015 el govern es va proposar impulsar la bici i ho va fer amb solemnitat: el president Erdogan i els seus ministres es van passejar en bici per Istanbul i altres ciutats en el que van anomenar “Tour ciclista presidencial”. 

Amb aquests actes es va anunciar a la població l’aposta decidida per la bici del país amb el president al capdavant donant exemple.

Aquest carril l’han anunciat amb orgull per demostrar que en el centenari del país volen ser un referent de nació que aposta per un  futur net i saludable.

Molt per fer

El govern reconeix que falta molt per arribar a la cultura ciclista de països occidentals. Són conscients que falten normes clares i vigilar el comportament de conductors i ciclistes. Molta gent no va en bici precisament pel poc respecte a les normes.

En quant a infraestructura, gràcies al pla del govern s’han fet 1150 quilòmetres de carrils bici en un any. S’ha prioritzat la construcció a zones rurals per comunicar pobles però han posat molt d’èmfasi en zones naturals. Busquen que els turcs i els visitants planegin vacances en bicicleta per descobrir racons del país.

En canvi, a  les ciutats la situació és molt més dolenta: entre les cinc ciutats més grans només tenen 140 quilòmetres per la bici. Els pocs ciclistes habituals es queixen de la mala planificació i el poc respecte dels conductors.

De moment, qui vulgui rodar entre el mar i la muntanya té una bona opció amb el millor carril bici amb vistes a la Mediterrània.

[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici al Carrer Aribau
carril bici del carrer Valencia de Barcelona

Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau El PSC descarta que es faci Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat
Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L'any 2018 l'Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat. Recomana anar per la Gran Via.