El contracte de compravenda de bicicletes

El contracte de compravenda de bicicletes no garanteix que la bicicleta que comprem no sigui robada. Però podrem demostrar que nosaltres ni l’hem robada ni hem col.laborat amb el lladre.

No és bona idea comprar una bicicleta robada perquè si en som conscients estarem cometen un delicte de receptació, que es castiga amb fins dos anys de presó. Si no saps que compres una bicicleta robada pots tenir dos problemes si el propietari denuncia el robatori:

  • Que el propietari la vegi pel carrer o a la venda
  • Que la vulguem vendre a una botiga de segona mà i quan passin a la policia el número de sèrie detectin que és robada

En ambdós casos la bicicleta retornarà al seu legítim propietari, si pot demostrar que és seva

L’únic que et pot salvar de tenir problemes legals és tenir un contracte de compravenda com aquest signat per les dues parts i amb els dni dels dos. Aquest contracte ve a dir que una persona li ven un bé a una altra. Només amb això demostrarem que no som els lladres de la bici.

Motius per sospitar

Per evitar comprar una bicicleta robada s’ha de fugir de preus molt baixos. Si tot i així ens refiem, sempre hem de demanar la factura de compra. Quan no hi ha factura es pot reclamar el contracte de compravenda de bicicletes per demostrar quan calgui que no l’hem robada. Com més valor tingui el producte més necessari és perquè es més possible que el legítim propietari hagi fet el registre de bicicletes i ens podria acusar d’un delicte de recaptació.

Quan un venedor no té factura, no vol signar un contracte i no vol donar-nos còpia del DNI és que alguna cosa rara passa. Hauriem de descartar la compra per consciència social però també per no tenir problemes legals, perdre-la quan la reclamin o tenir problemes per vendre-la en el futur. Una primera comprovació que podem fer és posar el número de sèrie al cercador dels Mossos d’Esquadra per comprovar que no hi hagi una denuncia de robatori.

França farà un registre amb totes les bicicletes
robatori bicicletes registre

El Consell d'Estat ha decretat que totes les bicis noves estiguin registrades en un fitxer nacional. El procés començarà el Llegeix-ne més

El registre de bicicletes​ contra el robatori
Etiqueta Biciregistro

El 25% dels ciclistes de Barcelona han patit el robatori de la bici. Amb el registre de bicicletes es pot Llegeix-ne més

Com lligar la bicicleta al carrer
Bicicleta sense una roda

Lligar la bicicleta al carrer sembla un tema simple però no ho és. Saber com lligar la bicicleta pot ser Llegeix-ne més

Al 25% dels ciclistes de Barcelona li han robat la bici
Restes de bicicleta robada

Diu el Baròmetre de la Bicicleta de Catalunya de l'any 2019 que el 25% de ciclistes ha sigut vícitma del Llegeix-ne més

Deixa un comentari