El Bicing guanya 7000 usuaris i ja funciona al 70%

Bicicleta del Bicing al Fòrum

Des que es va reobrir el servei el 23 d’abril els usuaris augmenten el doble del que era habitual.

La tornada gradual a la nova normalitat està portant alguns canvis a la mobilitat dels ciutadans. La por al contagi al transport públic, la posada en marxa de noves estacions i el tímid augment de carrils bici han portat més usuaris a la bici pública.

Com a la resta de la societat, a mesura que obren sectors puja la demanda de transport. En el cas del Bicing, la primera setmana es van fer uns 3000 viatges i un mes mes tard ja en són 35.000. Encara falten per obrir sectors com el de l’educació i molta part del comerç però el Bicing ja arriba al 69% dels viatges habituals abans del confinament.

57 noves parades

L’obertura es va fer a l’abril amb 57 noves parades, un mes després ja en són 67 i encara en queden 30 per completar l’expansió a onze nous barris programada durant el 2020. Amb més estacions, amb 1000 bicis elèctriques més i la situació de pandèmia el servei ha aconseguit estar molt a prop d’arribar a 1 de cada 10 barcelonins.

Nova estació del Bicing al Passeig de Santa Coloma
Nova estació del Bicing al Passeig de Santa Coloma

Usuaris del transport públic

L’Ajuntament no ha donat xifres però sabem per enquestes com la del RACC que els nous usuaris de bicicleta a la ciutat venen més del transport públic (57%) que del cotxe i la moto (10%). Per tant, estan augmentant els viatges en bici per la ciutat però el transport públic no acaba d’arrencar: un mes després d’entrar a la fase 1 té un 75% menys d’afluència que l’any anterior malgrat els esforços de l’administració per transmetre confiança.

L’augment d’usuaris del Bicing i ,en general, d’usuaris de la bici complica una mica més la situació als carrers. Caldran més carrils bici que a la força hauran de sortir de treure carrils al cotxe i no li semblarà bé a tothom. Malgrat tot, segueix endavant el petit pla per fer uns 20 quilòmetres de carril bici que segurament no satisfaran totes les necessitats però és un petit avenç després de dos anys sense fer-ne cap.

Bird farà el bikesharing a Tarragona

L'empresa de patinets compartits Birds portarà la bici compartida a Tarragona. Ja hi opera amb patinets i ara farà un Llegeix-ne més

El Bicing no funciona
Bicing sense bicis. El Bicing no funciona

Amb més usuaris que mai el Bicing no funciona. El sistema s'ha col.lapsat i els usuaris es queixen de la Llegeix-ne més

Bolt porta a Barcelona una nova bici elèctrica compartida
Bolt a Barcelona

Ja tenim Scoot, Donkey Republic, Ecooltra, Yego i ara arriba Bolt a Barcelona amb la seva bici elèctrica compartida. Comença Llegeix-ne més

Nou servei de bici elèctrica compartida d’eCooltra
Bicicleta ecooltra a la Sagrada Família

A partir del 16 de juny ja es podrà fer servir el servei de bici elèctrica compartida de l'empresa líder Llegeix-ne més