El Bicing guanya 7000 usuaris i ja funciona al 70%

Des que es va reobrir el servei el 23 d’abril els usuaris augmenten el doble del que era habitual.

La tornada gradual a la nova normalitat està portant alguns canvis a la mobilitat dels ciutadans. La por al contagi al transport públic, la posada en marxa de noves estacions i el tímid augment de carrils bici han portat més usuaris a la bici pública.

Com a la resta de la societat, a mesura que obren sectors puja la demanda de transport. En el cas del Bicing, la primera setmana es van fer uns 3000 viatges i un mes mes tard ja en són 35.000. Encara falten per obrir sectors com el de l’educació i molta part del comerç però el Bicing ja arriba al 69% dels viatges habituals abans del confinament.

57 noves parades

L’obertura es va fer a l’abril amb 57 noves parades, un mes després ja en són 67 i encara en queden 30 per completar l’expansió a onze nous barris programada durant el 2020. Amb més estacions, amb 1000 bicis elèctriques més i la situació de pandèmia el servei ha aconseguit estar molt a prop d’arribar a 1 de cada 10 barcelonins.

Estació del Bicing en construcció a Baró de Viver
Estació del Bicing en construcció a Baró de Viver

Usuaris del transport públic

L’Ajuntament no ha donat xifres però sabem per enquestes com la del RACC que els nous usuaris de bicicleta a la ciutat venen més del transport públic (57%) que del cotxe i la moto (10%). Per tant, estan augmentant els viatges en bici per la ciutat però el transport públic no acaba d’arrencar: un mes després d’entrar a la fase 1 té un 75% menys d’afluència que l’any anterior malgrat els esforços de l’administració per transmetre confiança.

L’augment d’usuaris del Bicing i ,en general, d’usuaris de la bici complica una mica més la situació als carrers. Caldran més carrils bici que a la força hauran de sortir de treure carrils al cotxe i no li semblarà bé a tothom. Malgrat tot, segueix endavant el petit pla per fer uns 20 quilòmetres de carril bici que segurament no satisfaran totes les necessitats però és un petit avenç després de dos anys sense fer-ne cap.