Consells per circular pel carril bici

Carril bici del Carrer Enrique Granados

Per circular s’ha de seguir la normativa del carril bici i les lleis de circulació. Però hi ha unes normes no escrites que cal saber.

No corris

No es pot córrer pel carril bici. No val la pena i és perillós.

Amb una bici de carretera o elèctrica s’arriba fàcilment a 30km/h. Anar a una velocitat així és perillós i inútil.

Si vols córrer és millor anar per la calçada o busca els carrils bici més amples. Carrils bici com els de València o Pau Claris permeten córrer perquè són amples i no tenen filera de cotxes aparcats.

Avança només si ho veus clar

Els avançaments en bici són tant perillosos com en cotxe. El carril bici no té un carril per avançar. Fes-ho només si ho veus clar i toca el timbre per avisar.

Evita carrils bici t’obliguin a cometre infraccions

A Barcelona hi ha carrils bici on no s’ha previst que el ciclista pugui sortir per fer un gir legal sobre la bicicleta. Evita aquests carrils si has de fer un gir.

Per exemple, al tram central del Passeig de Sant Joan és impossible sortir legalment sobre la bici cap a la dreta o l’esquerra: quan tens el semàfor vermell no pots passar i quan el tens verd no pots girar.

Respecta els vianants

No et saltis semàfors on hi hagi vianants creuant. Si te l’has de saltar millor espera a que no hi hagi vianants creuant.

Prepara’t pel pitjor

Encara que vagis per un carril bici i tinguis preferència no descartis res: els vianants es creuen, els cotxes aparcats obren les portes i els cotxes el creuen sense cedir el pas.

No t’enfadis

No val la pena enfadar-se amb vianants i cotxes que se’t creuin. Toca el timbre per evitar accidents però evita enfurismar-te: seràs més feliç.

Si no hi ha semàfor groc intermitent, imagina-te’l

El semàfor groc intermitent vol dir “passa però no tens preferència”. Es fa servir quan el semàfor per cotxes està vermell perquè la bici pugui continuar. Quan no n’hi ha ens el podem imaginar i avançar poc a poc i amb discreció….

 

Aprofita els semàfors

No ens agraden els semàfors en vermell sense semàfor taronja. El que pots fer és mental.litzar-te perquè cada semàfor sigui la sortida d’un sprint: apreta el cul i dona-ho tot en cada sortida. Faràs més esport amb moltes parades i arrencades fortes que a una velocitat constant.

 

Cada semàfor és una oportunitat per posar el cul dur

 

 

La prudència és el millor consell per circular pel carril bici i per fora del carril bici. Molta gent que comença té l’obsesió de ser el més ràpid però aquesta actitud és perillosa. Amb la bici per ciutat s’ha de fer com en cotxe i anar suau.

[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici al Carrer Aribau
carril bici del carrer Valencia de Barcelona

Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau El PSC descarta que es faci Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat
Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L'any 2018 l'Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat. Recomana anar per la Gran Via.