Coneix la bici plegable amb rodes plegables, la Tuck Bike

La majoria de  bicicletes plegables tenen rodes de 20″ ,o menys, però a cap se li poden plegar les rodes. Aquesta té rodes grans i plegables.

La Tuck Bike és un prototip creat per un noi d’Oackalnd originari de Kenya. Se li va ficar al cap reinventar la roda per poder tenir una bici de roda gran i plegable. 

Fins ara,  les bicicletes plegables més habituals eren petites. També n’hi ha de grans però les rodes ocupen massa espai.  El creador d’aquesta bici,  Alex Animashaun , es va proposar resoldre aquest problema que converteix les bicis grans plegables en gairebé absurdes. 

L’Alex afirma que en dos minuts es plega i desplega la bicicleta. La bici es plega com qualsevol altre però les rodes tenen un sistema de frontisses per plegar-la en quatre meitats.  Quan es desplega es manté ferma amb un sistema de brides.

Bici plegable rodes plegables
Llanta plegable de la Tuck Bike

En fase de prototip

L’invent només és un prototip que ja ha superat les proves.  Per començar la fabricació ha buscat empreses però cap ha confiat en el projecte. Per això i per poder controlar-ho tot s’ha decantat per buscar finançament per fabricar-la ell mateix. La Tuck Bike podria començar a produir-se el mes de setembre si surten bé les negociacions amb entitats financeres.

Bicicleta plegable Tuck Bike
Aspecte de la bicicleta plegada

Projecte vital

Per Alex Animashaun aquesta bicicleta és la seva obsessió vital. Afirma sense problema que ha reinventat la roda i ha resolt el problema de les bicis plegables de mida gran. Segons ell, podrem tenir una bici plegable amb rodes plegables per portar-la al cotxe o al transport públic sense els inconvenients d’una bicicleta petita.

 

Vols veure com funciona?

Aquí tens un vídeo.