Comencen les obres del carril bici al Passeig de Santa Coloma

Obres al carril bici de Santa Coloma

El divendres 29 de Maig van començar les obres per fer el nou carril bici que unirà Barcelona amb Santa Coloma de Gramenet pel Passeig de Santa Coloma. S’acaba així amb un forat negre que feia insegur accedir al Parc Fluvial del Besòs.

El nou carril que s’obrirà l’11 de Juny comunicarà l’Avinguda Meridiana amb Santa Coloma per un itinerari segur enlloc d’un carrer de sis carrils pels cotxes. El primer tram seguirà sent a la vorera durant uns 500 metres i en el punt on envia els ciclistes a la calçada començarà el nou carril de 700 metres fins al pont de Santa Coloma.

Aquest carril va ser inclòs al al projecte de carrils bici de Barcelona que havien d’estar fets el 2018 però no s’havia fet res. Santa Coloma des del 2016 compta amb el carril bici on comença el seu terme municipal.

Amb el desconfinament pel coronavirus l’Ajuntament s’ha decidit a fer aquest carril en el marc del pla per fer 20km de carrils bici per donar alternativa al cotxe i al transport públic. Per la banda de Barcelona connecta amb el carril bici del Passeig Torres i Bages que va cap al centre de Sant Andreu i travessant la Meridiana arriba a l’Avinguda Rio de Janeiro que va cap a Nou Barris.

Passeig de Santa Coloma sense carril bici
Passeig de Santa Coloma sense carril bici. Foto: Barcelonaenbici.cat

 

Dins el pla especial de l’Ajuntament també hi ha un carril a la Meridiana per anar cap a Fabra i Puig on comença el carril bici que va fins a Glòries. D’aquest carril encara no s’ha fet res ni es sap com serà ni quan es farà.

Parc Fluvial del Besòs

El carril servirà molt a la gent de Santa Coloma que necessita anar cap a Barcelona a treballar o estudiar. També servirà perquè els barcelonins arribin amb seguretat al Parc Fluvial del Besòs on es pot anar fàcilment en bici cap a Montcada i Reixac, Sant Adrià, Badalona o tornar a Barcelona per la Verneda o el Fòrum. Per tant, a més d’una gran opció per l’esbarjo dels barcelonins també permet comunicar Sant Andreu amb el Poblenou i tots els barris de banda i banda del Besòs.

Parc Fluvial del Besòs

Bicivia

El nou carril bici formarà part de la Bicivia projectada per unir Barcelona, Santa Coloma i Badalona. La part de Santa Coloma està fet fins la meitat tot i que el tros que falta és bastant tranquil. A Badalona encara no s’ha fet res tot i tenir una subvenció de l’AMB que ja han perdut. Els plans de Santa Coloma és completar el seu tram durant 2020 i esperar a que Badalona redacti un nou projecte i el tiri endavant.

Amb aquesta obra s’acabarà el greu problema de la situació actual on el ciclista es troba de sobte en una avinguda inòspita:

 

https://www.youtube.com/watch?v=b9zmyqsWhcw&feature=youtu.be

Nou Bicing

El Bicing arriba per primer cop a Baró de Viver gràcies a l’ampliació a nous barris que s’està fent durant 2020. Alhora ues fa el carril s’està posant una estació al mateix Passeig de Santa Coloma a pocs metres de Santa Coloma de Gramenet. Per tant, fins i tot un colomenc que visqui al límit amb Barcelona el podrà fer servir mentre esperen que algun dia el servei creui la frontera.

Nova estació del Bicing al Passeig de Santa Coloma
Nova estació del Bicing al Passeig de Santa Coloma
[Video] Això fan els ciclistes a Mèxic amb els cotxes aparcats al carril bici

Qualsevol ciclista urbà haurà trobat cotxes aparcats al carril bici. Aquesta acció perillosa i irresponsables dels conductors sovint no rep Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici al Carrer Aribau
carril bici del carrer Valencia de Barcelona

Carril bici del Carrer València com el que volen els Comuns al Carrer Aribau El PSC descarta que es faci Llegeix-ne més

Barcelona adopta el “model Madrid” de carril bici amb cotxes
Barcelona adopta model Madrid carril bici

Rosa Alarcón, regidora de mobilitat, anuncia que l'estratègia fins 2024 serà que bicis i cotxes comparteixin espai. Per garantir la Llegeix-ne més

No hi haurà carril bici a la Ronda Universitat
Ronda Universitat. No hi haurà carril bici

L'any 2018 l'Ajuntament va anunciar la licitació del carril bici de Ronda Universitat. Recomana anar per la Gran Via.