Bicicleta de passeig Ryme Boracay 28″

La Ryme Boracay 28″ de Rymebikes és una bicicleta de passeig amb estil i qualitat perfecte per rodar per Barcelona

Aquesta bicicleta que no arriba a 500€ és una opció a tenir en compte si preferim una bicicleta de passeig: té estil, elegància i components de qualitat.

És una bici de passeig amb el disseny clàssic de les bicicletes holandeses però renovat per destacar i no ser tant avorrides. Té totes les característiques d’una bicicleta de passeig:

 • Quadre baix per pujar i baixar sense complicacions i amb qualsevol tipus de roba
 • Estructura robusta per aguantar pes
 • Postura amb l’esquena recta i el cap amunt per tenir relaxació, confort i visibilitat
 • Cadena protegida per no tacar-nos els pantalons
 • Parafangs perquè no ens esquitxi l’aigua
 • Portaobjectes darrera integrat en el quadre

Compleix amb les condicions d’una bici de passeig però va una mica més enllà: el quadre és d’alumini 6061 i això vol dir que té el millor equilibri entre pes, resistència i durabilitat. Hi ha aluminis i materials que en teoria són millors però si no tenim la certesa de que s’han tractat bé millor optar pel 6061.

Frens hidràulics

Els frens hidràulics són un gran equipament perquè garanteixen una frenada eficient en qualsevol situació. Encara que plogui o passem per basals els frens sempre responen igual.

A més, cal valorar que són frens de disc hidràulic i no frens de disc mecànics com a vegades posen i que no són tan eficients.

 

Canvi intern

El canvi de marxes és un altre punt fort de la Ryme Bocaray: només té 5 velocitats i a primer cop d’ull pot semblar insuficient. Per anar per ciutat és perfectament vàlid.

Una bici de passeig no és per córrer i no cal tenir sempre una marxa que ens doni la màxima potència possible. Per salvar els desnivells de Barcelona i si no necessitem ser sempre els primers en arribar al següent semàfor en tenim suficient.

El millor del canvi de marxes és que és un canvi intern: això vol dir que va amagat a l’eix de la roda i no es veu. A simple vista sembla una bici sense marxes.

L’avantatge és que el canvi intern no necessita cap manteniment: el conjunt és un bloc estanc amb un mecanisme precís. Permet fer coses com canviar de marxa sense pedalar i mai fa salts, sorolls ni es desajusta.

L’inconvenient és que si un dia s’espatlla el millor que podem fer és canviar-lo i això pot tenir un cost elevat. Podem intentar que un professional el repari però no val gaire la pena perquè obrir-lo pot provocar altres problemes.

Dinamo del segle XX

La Ryme ve equipada amb llums led al davant i al darrera. El millor és que funciona sense piles ni bateria. Per fer-la funcionar han incorporat una dinamo a la boixa de la roda de davant que proporciona electricitat.

Boixa Shimano per donar llum
Boixa Shimano amb dinamo per generar electricitat

Cobertes Schwalbe de 700×38

La Ryme Bocaray ve de fàbrica equipada amb neumàtics Schwalbe Little Big Ben de 700×38. La mida 700 és l’equivalent a 28″.

Aquestes cobertes són de primera marca i garanteixen una bona adherència en qualsevol situació. Com qualsevol bici de passeig no és massa apta per sortir de l’asfalt però una mica de terra o aigua no serà un problema.

L’amplada de la coberta de 38mm no és habitual en bicis de ciutat. Són més amples del que s’acostuma a portar i això pot ser un llast per a la velocitat. A canvi, ens dona molta més confort perquè hi ha més aire per esmorteir qualsevol forat i més seguretat.

Suspensió

A la forquilla de davant hi té una suspensió hidràulica que fa que el conjunt tingui una comoditat excel.lent. Cal valorar que no és una suspensió de molla sinó una com la que es fa servir en les bicicletes de muntanya més exigents. No és de duresa graduable com a les bicis més trialeres però tampoc cal.

Resum de característiques

 • Pesa 16kg
 • Quadre d’alumini 6061
 • Rodes de 28″ (0 700)
 • Dues talles (45cm i 50cm): la petita per persones entre 1,55m i 1,65m i la gran per persones entre 1,66 i 1,78m
 • Canvi de velocitat intern Sturmey Archer (5v)
 • Frens hidràulics
 • Llums leds davant i darrera amb dinamo
 • Suspensió hidràulica
 • Cavallet
 • Portaobjectes al darrera
 • Cobertes Schwalbe
 • Parafang

Qui és Ryme

Rymebikes és la marca de l’empresa Ryme que té la factoria a la província de Burgos. Des dels anys 80 es dediquen a fer components d’automoció i són especialistes en maquinària per a la ITV.

Des de 2013 van ampliar al negoci cap al ciclisme i s’han dedicat a fer bicicletes urbanes elèctriques i mecàniques, sempre amb un estil molt especial.

Poc a poc s’estan fent un lloc en el món del ciclisme amb bicicletes de qualitat amb un disseny molt treballat que les fa úniques.

 

 

 

Si vols aquesta bici la pots comprar aquí.

Coneix la bici plegable amb rodes plegables, la Tuck Bike
Bicicleta plegable Tuck Bike

Un noi d'Auckland (EEUU) reinventa la roda amb una bici plegable amb rodes plegables.

La bicicleta de dues places amb amic invisble…
Lohner Stroller amb dos passatgers

La Lohner Stroler és una bicicleta elèctrica per a dues persones amb aspecte de moto clàssica.

La Legend Monza és la bici elèctrica de 20″ de gamma alta

Costa el doble que la MOMA ebike 20.2 però el preu està justificat: l'excel.lència es paga.

MOMA Trekking PRO 28″: urbana i esportiva
Moma Trekking PRO

La MOMA Trekking PRO 28" es la gama alta de la marca de Barcelona. És una bicicleta híbrida o de Llegeix-ne més

Deixa un comentari