Nou servei de bici elèctrica compartida d’eCooltra

Bicicleta ecooltra a la Sagrada Família

El servei d’eCooltra comença durant el mes de juny amb 300 bicicletes elèctriques sense base fixa. Abans d’acabar l’any n’hi haurà 600.

Fins ara, l’empresa Cooltra només tenia motos elèctriques però ara hi incorpora les bicicletes elèctriques que funcionen igual i amb la mateixa app.

El sistema consisteix en localitzar una bici lliure. Un cop localitzada es reserva i queda bloquejada.

Les bicicletes s’han d’aparcar als anclatges públics del carrer. Quan l’usuari la deixa lliure es torna a posar a disposició per un altre usuari. Abans li ha de fer una foto per demostrar que l’ha deixat correctament.

Bicicletes elèctriques

 

El model de bicicleta elèctrica és el mateix que el del Bicing. Arriben a 25 km/h i tenen 60 quilòmetres d’autonomia.

Per carregar la bateria es fa servir el mateix sistema que amb les motos: els operaris de l’empresa van per la ciutat amb un vehicle elèctric i les carreguen.

El preu

Es paga per minuts i respecte la moto és 2 cèntims més barat. El pack més econòmic costa 0.26€ per minut i es pot rebaixar fins a 0,15€ si es compren minuts per avançat. Com a oferta de llançament regalen 5€ de manera que sense gastar res podem  provar-les durant 19 minuts.

Flotes d’empresa

Per a les empreses tenen plans de renting per als treballadors. Per 16€/mes per cada empleat ofereixen 40 minuts gratis cada dia amb una permanència de 12 mesos.

L’empresa

Cooltra és una empres catalana fundada l’any 2006 i està present a Barcelona, València, Lisboa, Milà i Roma. Té una flota de 7400 motos elèctriques que utilitzen gairebé 1 milió d’usuaris. Va començar a Barcelona amb 250 motos elèctriques i ara ja en té 1400 a la ciutat. És l’empresa que més motos elèctriques ofereix a la ciutat.

En poc temps s’ha convertit en un referent de la mobilitat sostenible amb el serveis de motos que ara amplia a les bicis. El nou servei de bici compartida a Barcelona no serà l’únic a la ciutat i tard o d’hora arribarà a altres llocs.

Bird farà el bikesharing a Tarragona

L'empresa de patinets compartits Birds portarà la bici compartida a Tarragona. Ja hi opera amb patinets i ara farà un Llegeix-ne més

El Bicing no funciona
Bicing sense bicis. El Bicing no funciona

Amb més usuaris que mai el Bicing no funciona. El sistema s'ha col.lapsat i els usuaris es queixen de la Llegeix-ne més

Bolt porta a Barcelona una nova bici elèctrica compartida
Bolt a Barcelona

Ja tenim Scoot, Donkey Republic, Ecooltra, Yego i ara arriba Bolt a Barcelona amb la seva bici elèctrica compartida. Comença Llegeix-ne més

El Bicing guanya 7000 usuaris i ja funciona al 70%
Bicicleta del Bicing al Fòrum

Des que es va reobrir el servei el 23 d’abril els usuaris augmenten el doble del que era habitual