L’AMB activa subvencions per a bicicletes d’empresa

Ciclista al carril bici de l'avinguda meridiana. L'AMB subvenciona bicicletes d'empresa

 

Ciclista al carril bici de l'avinguda meridiana. L'AMB subvenciona bicicletes d'empresa

L’AMB mobilitza 3,2 milions d’euros per a tres actuacions a favor de l’ús de la bicicleta  l’àrea de Barcelona.

Els tres eixos bàsics són la la reactivació del programa Biciempresa per cedir bicicletes a empleats, subvenció de bicicletes de càrrega i vehicles de baixes emissions per a la logística (1,25 milions) i l’ajut a ajuntaments per fer carrils bici (2 milions).

Programa Biciempresa

El programa Bicicempresa va començar l’any 2017 i consisteix en deixar bicicletes a treballadors durant sis mesos per arribar als centres de treball. La idea és que els treballadors d’empreses situades en polígons mal comunicats canviïn el cotxe per la bici.

Es va començar el 2017 amb una prova pilot Polígon Pedrosa de l’Hospitalet amb la participació de 6 empreses. L’any següent es va provar al Polígon El Pla de Sant Feliu i com que va ser un èxit es va ampliar a tota l’Àrea Metropolitana.

Fins ara, n’han fet ús 79 empreses i han participat 150 treballadors. Ara, es posen a disposició de les empreses 150 bicis elèctriques, mecàniques, plegables i de passeig que poden utilitzar en torns de cinc bicis per empresa durant sis mesos.

Quan acaba la prova l’empresa pot fer un rènting de bicicletes com a vehicle d’empresa o la pot comprar amb un descompte.

Subvenció a les bicicletes de càrrega

bicicleta de càrrega amb una planta
Cargobike. Foto de Klaas Brumann a Flickr

Es destinen 600.000€ durant 2020 i uns altres 600.000€ pel 2021 perquè els autònoms comprin bicicletes de transport i furgonetes elèctriques.

Per a les cargobikes la subvenció és de com a molt  1500€ i per a les furgonetes elèctriques de 3000€.

La condició per accedir a aquestes ajudes és que el vehicle sigui nou, que estigui registrat a l’Ajuntament com manen les ordenances i que es destini a una activitat que necessiti distribució.

Hi poden accedir els autònoms i empresaris que tinguin un negoci en qualsevol dels 36 municipis de l’Àrea Metropolitana durant 2020 encara que l’hagin comprat abans de la publicació de la subvenció.

Ajuts als ajuntaments per fer carrils bici

Pels anys 2020 i 2021 s’ofereixen dos milions d’euros als ajuntaments per fer carrils bici. La prioritat és completar els itineraris Bicivia que connecten els municipis de l’àrea metropolitana i facilitar la mobilitat cap a zones industrials.

Els ajuntaments han de presentar els projectes i podran rebre 200.000€ per com a màxim dues actuacions cada any.

Aquestes subvencions es donen des del 2017 i han suposat una inversió de 8 milions d’euros en carrils bici de 15 municipis que sumen un total d’11 quilòmetres executats.

Amb aquest paquet de subvencions a la bicicleta l’AMB destaca un cop més com una administració compromesa amb la mobilitat sostenible.

Santa Coloma impulsa la ciclologística
Ciclologistic Santa Coloma bici càrrega. Vista sobre el Besós.

Santa Coloma crearà un servei municipal de cilologística. El projecte inclou un centre de distribució i l'adquisició de bicicletes.

Lituània augmenta les subvencions per canviar cotxes per bicicletes
Ciclistes a Vilnius . Lituània subvenciona el canvi de cotxe per bicicleta elèctrica

Lituània ha posat 5 milions en subvencions per canviar cotxes vells per bicicletes elèctriques o mecàniques, patinets i ciclomotors.

Madrid crea subvencions per a bicicletes elèctriques
Subvencions bicicleta elèctrica

La Comunidad de Madrid crea subvencions per a bicis elèctriques, patinets i ciclomotors. Per a les bicicletes el límit a Llegeix-ne més

Navarra dóna subvencions per la reparació de bicicletes
Mecànic reparant una bicicleta. Navarra subvenciona la reparació de bicicletes.

El govern de Navarra vol ajudar a que tornin a la circulació bicicletes en desús i sense manteniment. Amb la Llegeix-ne més