Aldaia regala bicicletes per celebrar la Setmana de la Mobilitat

Dibuix guanyadaor de la Setmana de la Mobilitat a Aldaia.

Enguany, la setmana de la mobilitat es celebra del 16 al 22 de setembre. El poble valencià d’Aldaia regala bicicletes per celebrar la Setmana de la Mobilitat.

Es regalaran 17 bicicletes entre els escolars de totes les escoles que participin en el concurs “La bici dels meus somnis”. Hi ha dues categories: entre 3 i 5 anys i de 6 a 12.

Cada escola podrà guanyar dues bicicletes, una per categoria. L’ajuntament vol motivar els nens a que pensin en la mobilitat i facin volar la imaginació. La recompensa pot ser una bicicleta per gaudir del poble i el seu entorn.

Aquesta és la segona edició del concurs que va tenir una gran acollida per part d’alumnes i famílies. A causa de la pandèmia no es podrà repetir l’acte amb tots els nens per fer l’entrega dels de les bicicletes. Aquest any l’alcalde anirà a cada escola i farà l’entrega als guanyadors.

Segur que aquest any es tornen a repetir les escenes d’emoció dels nens al rebre el seu regal.

Compromís amb el medi ambient

Des de l’ajuntament es vol potenciar la mobilitat sostenible i aquesta és una de les accions. Dins dels actes de la Setmana de la Mobilitat han inclòs la gratuïtat del transport públic per tots els veïns.

L’ajuntament fa campanyes per promocionar el transport públic, la bicicleta, l’anar a peu i aparcar l’ús irracional del cotxe. També han fet cursos de seguretat vial als escolars perquè circulin segurs amb la seva bicicleta.

València donarà 250€ per comprar bicis elèctriques
Noia amb bicicleta elèctrica

El President Ximo Puig ha explicat que la mobilitat “serà fonamental en l’escenari postpandèmia”.

Converteixen rodes de bicicleta en separadors de carril bici
Contenidor per reciclar rodes de bici. Reciclen neumàtics de bicicleta.

Trenta empreses de Vitoria han recollit 10 tones de rodes de bicicleta en un any i les han convertit en Llegeix-ne més

França farà un registre amb totes les bicicletes
robatori bicicletes registre

El Consell d'Estat ha decretat que totes les bicis noves estiguin registrades en un fitxer nacional. El procés començarà el Llegeix-ne més

Bogotà es consolida com la capital ciclista de l’Amèrica Llatina
Carrer tallat a Bogotà per les bicis

Bogotà és la capital d'Amèrica llatina amb més carrils bici. Supera de llarg a moltes capitals d'Europa i ja és Llegeix-ne més