A Bamboo Bikes fan la bicicleta de bambú de Barcelona

Des del 2014 es fan a Barcelona unes bicicletes de bambú artesanals i úniques. El 2020 volen donar una empenta al projecte per arribar més lluny.

A la Xina sempre s’han fet bicicletes de bambú per ser un material flexible, resistent i lleuger.

Quan dos emprenedors de Barcelona les van descobrir van pensar que podien portar la idea als carrers de les ciutats.

El 2014 Mariona Martinez i Marc Navarra es van llançar i van crear un taller per començar a produir-les. Van estudiar a fons el material, els proveïdors i les tècniques per moldejar-lo i enllaçar les parts.

El resultat son bicicletes úniques i que es poden personalitzar al gust i les mides del comprador.

El client pot escollir el color del bambú (més clar o més fosc), el color de les juntes i els colors de llantes i rodes. El resultat és una bicicleta de disseny únic i molt eficient gràcies a que el quadre no arriba a dos quilos de pes.

Un altra avantatge del bambú per a construir bicicletes és que té certa flexibilitat. Gràcies a això absorbeix una mica les irregularitats del terreny i la fa més confortable.

El preu

Bamboo Bikes disposa de dos models: una estàndard i una personalitzada. La primera costa 950€ i la segona a partir de 1250€ en funció del que demandi el client.

Es poden veure i comprar a la botiga de decoració La Maison de Barcelona al Carrer Balmes 266 de Barcelona.

Els inicis de Bamboo Bikes

L’any 2014 van recaptar diners a través de Verkami per iniciar el projecte. Amb els quasi 6000€ que van recaptar van poder comprar el material i començar a fer les bicis pels mecenes.

Des de llavors han anat fent bicis per clients i han obert un negoci de tours per Barcelona en bici de bambú: la Bamboo Bike Tours.

El manteniment de la bici de bambú

Encara que es digui el que el bambú és l’acer natural no deixa de ser un producte vegetal. Com qualsevol fusta necessita manteniment i la seva vida no es eterna.

Una bici de bambú pot durar fins a 15 anys sense cap revisió estructural si rep el tractament adequat. Tot i així, els quadres de Bamboo Bikes tenen 10 anys de garantia.

La pluja afecta igual al bambú que a la resta de materials: si es mulla la bici de bambú només hem de tenir la precaució d’eixugar-la.

La resta del manteniment és el mateix que el de qualsevol bicicleta i el pot fer un mateix o el mecànic de confiança.

Els premis a Bamboo Bike

A mitjans de 2014 van rebre el premi Business Day de la Universitat Internacional de Catalunya. Van guanyar perquè el projecte té els ingredients del que es considera un negoci d’avui dia: és sostenible, local, artesanal, únic i revolucionari.

Amb aquest premi sota el braç i cinc anys d’experiència estan pensant en iniciar un altre Verkami per recaptar fons i rellançar la idea per arribar a les grans ciutats ciclistes d’Europa i el món.

Ducati MG20 és la bici elèctrica urbana de magnesi

Ducati encara no fa motos elèctriques però té una gamma de bicicletes elèctriques de muntanya i ciutat. Ducati Urban e-Mobility Llegeix-ne més

Coneix la bici plegable amb rodes plegables, la Tuck Bike
Bicicleta plegable Tuck Bike

Un noi d'Auckland (EEUU) reinventa la roda amb una bici plegable amb rodes plegables.

La bicicleta de dues places amb amic invisble…
Lohner Stroller amb dos passatgers

La Lohner Stroler és una bicicleta elèctrica per a dues persones amb aspecte de moto clàssica.

La Legend Monza és la bici elèctrica de 20″ de gamma alta

Costa el doble que la MOMA ebike 20.2 però el preu està justificat: l'excel.lència es paga.